طرح و تصویر - تلویزیون شهری ارومیه

خلاقیت در فروش و ویژگی‌ها و مهارت‌هایی که یک فروشنده‌ موفق برای فروش بیشتر و خلاقانه باید به آنها مسلط باشد مسئله‌ی بسیار مهمی برای فروشندگان مبتدی و حرفه‌ای به شمار می‌رود. خلاقیت صفتی است که معمولا یک متخصص یا کارشناس فروش با آن شناخته نمی‌شود! درعوض، حرفه‌‌ی فروش معمولاً با فعالیت‌های روتینی مانند تماس سرد و … شناخته می‌شود. اما حرفه‌ای ترین فروشندگان، از عادی سازی رویکرد خود در فروش اجتناب می‌کنند. آنها از خلاقیت‌شان برای جلب نظر رقبا و راهکارهای خلاقانه برای فروش بیشتر استفاده می‌کنند و در این شرایط، بازده کاری آنها می‌تواند بسیار زیاد باشد.


تحقیقات انجام شده در مدرسه کسب و کار Aston ، یکی از بزرگترین دانشکده‌های تجارت در اروپا، نشان داده است که متخصصان فروشی که خلاقیت بیشتری داشته اند، فروش بیشتری نسبت به همکاران کمتر خلاق خود بدست آورده اند. از سوی دیگر خلاقیت در فروش عامل مهمی در تکنیک‌های بیش فروشی و فروش مکمل است.

 

خبر خوب این است که همه می‌توانند از خلاقیت و نوآوری در فروش بهره مند شوند. بیایید با تعریف مسئله‌ای که می‌خواهید آن را حل کنید شروع کنیم. این چالش خلاقانه شما است و بیانگر جایی است که می‌خواهید آن را به پایان برسانید. مانند تصویر یک پازل ‌کامل شده، چالش‌های خلاقانه به شما کمک می‌کنند ایده های جدیدی بسازید و ایده‌ها و راهکارهای خلاقانه در افزایش فروش را بهبود ببخشید.

 

خلاقیت در فروش

نوآوری و خلاقیت در فروش از یک نقشه راه محدود پیروی نمی‌کند. در اینجا هشت نکته آورده شده که به شما کمک می‌کند بازاریابی خلاقانه را یاد بگیرید و خلاقیت خود را بهبود ببخشید. پس مواردی را انتخاب کنید که متناسب با شرایط شما باشند.

 

 

1. سه سوال بپرسید

 

  • چرا؟
  • چی میشه اگه
  • چرا که نه؟

 

این سوالات را بارها و بارها تکرار کنید. پرسیدن “چرا” به شما کمک می‌کند تا وضعیت فعلی را کشف کنید. وقتی می‌پرسید “چی میشه اگه”،  در واقع گزینه‌های دیگر را تصور می‌کنید و وقتی “چرا که نه” را در نظر می‌گیرید، نیروهایی را که جلوی تغییر و خلاقیت در فروش را می‌گیرند یا مانع راه این ایده خاص هستند، جستجو می‌کنید.

 

 

2. شرایط را تحلیل کنید.

 شما یا دیگران در گذشته برای حل این مشکل چگونه تلاش کرده اید؟ آیا هیچ یک از این راهکارهای خلاقانه در افزایش فروش ما تاثیر داشته است؟ اگر نه، چرا آن ایده‌ها و راهکارها شکست خوردند؟ در حال حاضر درمورد مشکل چه می‌کنید؟ هنگام حل آن با چه مقاومتی روبرو خواهید شد؟ مشخص کنید چه کسی و چرا با شما مخالفت می‌کند.

 

3. دیگران را مجاب کنید که ایده شما را بپذیرند.

فقط اینکه به راه حل برسید کافی نیست. شما باید همکاران یا مشتریان خود را متقاعد کنید که از راه حل و ایده‌های خلاقانه برای فروش بیشتر شما استقبال کنند. مخاطب هدف خود را مشخص کنید. چگونه ایده جدید خود را مطرح می‌کنید؟ برنامه‌ای برای خود پروژه تهیه کنید، آن را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید و سود یا بازگشت سرمایه را پیش‌بینی کنید.

 

4. دیدگاه خود را تغییر دهید.

 از دید استاندارد به مسئله نگاه کنید، سپس بزرگنمایی کنید تا ببینید تأثیر آن بر افراد چیست. از زاویه دید خود خارج شوید. مسئله را از دیدگاه فرد دیگری در نظر بگیرید. چرا کارها را به روشی که اکنون انجام می‌دهید، انجام می‌دهید؟

 

 ۵. ایده‌های خلاقانه‌ی دیگر را کشف کنید.

 لازم نیست همه ایده‌های جدید را خودتان خلق کنید. به جای خلق ایده‌ها، می‌توانید آنها را کشف کنید. رویکرد رقیبتان را در نظر بگیرید و سعی کنید نکات مثبت آن را استخراج کنید و در سخنرانی‌های‌تان استفاده کنید. آیا مشتری خود را به یک رقیب از دست داده اید؟ سعی کنید دلایل این موضوع را دقیقاً مشخص کنید. سپس چند راه حل خلاقانه برای جذب مشتری و پرورش سرنخ فروش پیدا کنید

 

6. برای جلب رضایت مشتریان بالقوه به دنبال راه حل‌های خلاقانه باشید.

این کار، کلید خلاقیت در فروش است. به مشتریان فعلی و بالقوه خود در مورد چگونگی بهبود فعالیت‌های کسب و کارشان ایده دهید. احتمالا شما حین معاملات خود با طیف گسترده‌ای از مشاغل مواجه شده اید و ایده‌ها و تکنیک‌هایی را دیده اید که برای مشتریان قبلی‌تان مفید بوده اند و می‌توانند برای سایر مشتریانتان نیز مفید باشند. سعی کنید پیشنهادهای موثر را به سایر مشتریان خود منتقل کنید. آنها از این نوع کمک‌ها قدردانی می‌کنند و ممکن است باعث ایجاد روابط طولانی مدت شود.

 

7. در برابر ایده‌های جدید گارد نگیرید.

هدف شما اکنون ارزیابی ایده‌ها نیست، بلکه تولید و افزایش آنها است. ایده‌های جدید را قضاوت نکنید. درباره آنها توضیحی ندهید، ویرایش نکنید و نگران نحوه عملی کردن آنها نباشید. اجازه ندهید که حوادث گذشته بر آینده حاکم شود.

 

8. ایده‌های خود را عملی کنید.

ایده‌های جدیدتان را مرتب و ارزیابی کنید تا بهترین‌ها را انتخاب و آنها را زنده کنید. پس از انتخاب ایده، آن را آزمایش کنید و در ارائه‌های خود استفاده کنید؛ “کارت امتیازی” برای پیگیری موفقیت‌ها و شکست‌های خود نگه دارید.

 

 

با گذشت زمان خلاق‌تر می‌شوید و این کار برای شما راحت‌تر می‌شود

شما باید به کار روی خلاقیت عادت کنید، اما با گذشت زمان این کار آسان‌تر می‌شود و به مرور زمان، پاسخ شما به مشکلات در هر زمینه خلاقانه‌تر می‌شود، از مسائل روزمره با رقبا تا نوآوری‌های کسب‌وکار تغییر دهنده بازی،‌ و به تدریج در این روند اشتباهات کمتری خواهید داشت. شما تعریف خود را از خلاقیت در فروش گسترش می‌دهید و در شناخت مراحل نوآوری در فروش بهتر می‌شوید. همچنین در مورد جلب نظر دیگران و جذب مشتری می‌توانید به ایده‌های خلاقانه بهتر برای فروش بیشتر دست پیدا کنید.

 

 

 

/دیدار 


تاریخ: ۱۴۰۱/۰۵/۲۹ ۰۹:۰۵ | دفعات بازدید: ۵۷۹ بازدید